Ексклюзиви
середа, 14 березня 2012 19:40

"Регіонал" заявив, що влада і до обіцянок Януковича займалася "покращенням"

"Регіонал" заявив, що влада і до обіцянок Януковича займалася "покращенням"

Соціальні ініціативи президента Віктора Януковича фактично є реалізацією підвищення соцстандартів, запропонованих урядом Юлії Тимошенко.

Такий висновок можна зробити зі слів народного депутата від фракції Партії регіонів Петра Мельника.

"Закон, який був прийнятий попереднім урядом Тимошенко про підвищення соціальних стандартів, на жаль, був невиконаний. Тільки нова влада на чолі з президентом та урядом Миколи Азарова все-таки, як не було важко, але внесла відповідні зміни до бюджету, і соціальні стандарти, які були закладені в законі попередньою владою, але не виконувалися, були виконані", - сказав він у ефірі "Ера FM".

Відповідаючи на запитання, чому підвищення соцтандартів не відбулося раніше упродовж двох років правління уряду Азарова, політик сказав:

"Країна, яка нам дісталась, мала у 2009 році падіння внутрішнього валового продукту 15%, падіння промисловості 21,9% і мала дефіцит державного бюджету 16% внутрішнього валового продукту. Я вже не кажу про ті "газові" угоди... Це 30 мільярдів гривень, які можна було би направити на соціальні видатки".

Мельник також запевнив, що влада і раніше активно займалася соціальною сферою.

"За два роки вдалося на 71%, або 455 гривень збільшити мінімальну заробітну плату. З 640 гривень до 1 тисячі 98 гривень, а це 65%, або 332гривні, збільшити мінімальну пенсію за віком. І цілий ряд інших соціальних параметрів було підвищено. Тому, звісно, за ці два роки закладена основа, база, яка дозволяє зараз розглянути соціальні ініціативи президента", - підкреслив "регіонал".

Нагадаємо, 7 березня під час розширеного засідання Кабінету міністрів Янукович публічно представив низку соціальних ініціатив щодо підвищення рівня життя незахищених верств населення. Витрати держави на виконання запропонованих заходів оцінюються у 16 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" заявив, що влада і до обіцянок Януковича займалася "покращенням"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути