Ексклюзиви
середа, 14 березня 2012 08:38

Є три способи забезпечити "покращення" без друкування гривень - експерт

Є три способи забезпечити "покращення" без друкування гривень - експерт

Здійснити фінансування соціальних ініціатив президента Віктора Януковича без додаткової емісії гривні можливо.

Таку думку висловив керівник аналітичного підрозділу компанії "Інвестиційний капітал України" Олександр Вальчишен у ефірі Першого ділового каналу.

"Є всі умови для знаходження фінансування цих додаткових витрат. Це проведення економічної політики, яка забезпечує більш швидке зростання економіки, відповідно вищі надходження до бюджету. А також є ринки запозичень і приватизація", - сказав він.

За його словами, додаткові виплати за соцзобов'язаннями не призведуть до стрімкого зростання темпів інфляції, як це було за часів уряду Юлії Тимошенко.

"На мій погляд, макроекономічні умови відрізняються від минулого разу. Зараз економіка України перебуває під ризиком охолодження. Коли ж видавалася так звана "Юліна тисяча", економіка України перебувала в стані стрімкого зростання. Відповідно, надання додаткової ліквідності банківській системі у вигляді додаткових витрат для колишніх вкладників Ощадбанку підлило олію у вогонь: темпи зростання попиту прискорилися, і споживча інфляція прискорилась", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович про критику своїх ініціатив: "Нехай хтось спробує сказати щось проти"

Він також наголосив, що монетарна політика забезпечила інфляцію на низькому рівні.

"Очікується, що наступні пару місяців вона буде зменшуватися у річному вимірі. Відповідно, на мій погляд, ефект видачі грошей цього року буде м'якшим. Але вплив на інфляцію можливий", - підсумував Вальчишен.

Нагадаємо, 7 березня під час розширеного засідання Кабінету міністрів Янукович публічно представив низку соціальних ініціатив щодо підвищення рівня життя незахищених верств населення. Витрати держави на виконання запропонованих заходів оцінюються у 16 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Є три способи забезпечити "покращення" без друкування гривень - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути