четвер, 12 квітня 2012 18:30

Опозиція пропонує збільшити прожитковий мінімум до 1450 гривень

Опозиція пропонує збільшити прожитковий мінімум до 1450 гривень
Павловський розкритикував соціальні ініціативи влади. Фото: gazetavv.com
Влада продовжує соціальний геноцид громадян.
Про це заявив міністр соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, в урядовому законопроекті про внесення змін до Держбюджету влада передбачила лише збільшення своїх соціальних гарантій.
Павловський повідомив, що опозиційний уряд вносить свій, альтернативний законопроект про внесення змін до Держбюджету, який передбачає збільшення прожиткового мінімуму з 1 квітня до 1450 грн., мінімальної зарплати до 1506 грн., що у свою чергу призведе до збільшення рівня середньої зарплати до 5 тисяч гривень.
Водночас, за словами опозиційного міністра, "якщо уважно проаналізувати зміни до бюджету, то видно, що влада не забула про себе, про що свідчить виділення майже 1 млрд. грн. на свої бюрократичні забаганки: 10 млн. грн. на перевезення гаранта та його челяді; 15 млн. на скрепки і папір Кабміну; податковій і митниці підкинули по 100 млн.; міліції - 94 млн. на охорону громадського порядку. Водночас на 13 мільйонів зменшена стаття бюджету на сприяння малому бізнесу.
Андрій Павловський вважає, що влада за декілька місяців до виборів "накине по 100 гривень до пенсії".
"Однак влада не пропонує жодної зміни до статей бюджету, які визначають базові соціальні стандарти: прожитковий мінімум, мінімальну зарплату та пенсію", - обурився він.
Міністр опозиційного уряду також повідомив, що у змінах до бюджету уряд залишає сумнозвісні прикінцеві положення, які зупинили дію 11-ти законів про соціальний захист 16-ти категорій громадян, зокрема, афганців, чорнобильців, дітей війни, а уряд й надалі у ручному режимі буде вирішувати кому давати пільги, а кому - ні.
"Соціальні ініціативи президента та уряду - це передвиборчі подачки з награбованого", - заявив Андрій Павловський.
Зараз ви читаєте новину «Опозиція пропонує збільшити прожитковий мінімум до 1450 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути