Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2013 10:38

"Укртелеком" наблизився до купівлі конкурента

"Укртелеком" наблизився до купівлі конкурента
Фото: tsn.ua

Найбільший в Україні телекомунікаційний оператор "Укртелеком" і ТОВ "Кримтел" 23 січня підписали попередню угоду, в якій зафіксована згода щодо придбання активів кримського оператора.

Про цеповідомляється на веб-сайті "Укртелекому".

"За умови виконання "Кримтел" всіх досягнутих домовленостей, передбачених попереднім договором, між двома компаніями буде підписаний основний договір", - сказано в повідомленні.

Згідно з домовленостями, "Укртелеком" для забезпечення інтересів споживачів "Кримтел" буде підтримувати в робочому стані телефонну мережу кримського оператора. До 1 березня поточного року "Укртелеком" планує переоформити на себе номерний ресурс, а також переукласти від свого імені відповідні договори з клієнтами "Кримтел".

Як повідомлялося, "Укртелеком" з 1 серпня 2012 розірвав договір з "Кримтел" про взаємоз'єднання мереж через заборгованість у 10 млн грн.

"Укртелеком" пропонував керівництву "Кримтел" придбати його мережу надання послуг споживачам, однак керівництво "Кримтел" звернулося до суду щодо оголошення компанії банкрутом. Суд визнав компанію банкрутом і ухвалив припинити підприємницьку діяльність "Кримтел" після остаточного технологічного циклу з виробництва продукції з можливістю її продажу.

"Кримтел" та ІнАУ, членом якого є оператор, звернулися до регулятора з проханням втрутитися в конфлікт.

НКРСІ 16 серпня відмовила "Кримтел" у задоволенні скарги про з'єднання мережі з "Укртелекомом", мотивуючи це тим, що односторонній розрив взаємоз'єднання передбачений в договорі між операторами.

"Кримтел" 21 серпня подав позов до суду з проханням відновити взаємоз'єднання мереж.

У листопаді минулого року НКРСІ переоформила 22,8 тис. з 30 тис. номерів "Кримтел" на приналежну холдинг СКМ телекомгруппу Vega, рішення комісії має вступити в силу в лютому.

До теперішнього часу "Кримтел" знаходиться в стані ліквідації.

Зараз ви читаєте новину «"Укртелеком" наблизився до купівлі конкурента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути