Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2012 09:18

Частину "Укртелекому" продадуть Ахметову - ЗМІ

Частину "Укртелекому" продадуть Ахметову - ЗМІ
СКМ Ріната Ахметова отримає міноритарний пакет і управління "Укртелекомом". Фото: job-sbu.org

СКМ бізнесмена Ріната Ахметова домовилася з власниками "Укртелекому" про входження групи в капітал компанії.

Як пише "Комерсант-Україна" у публікації "СКМ бере слухавку" з посиланням на джерело, знайоме з умовами майбутньої угоди.

За даними видання, СКМ отримає міноритарний пакет і управління компанією.

За словами джерела, сторони досягли принципової домовленості, і угода СКМ з нинішнім власником - австрійським концерном EPIC - перебуває в завершальній стадії. Сторони оголосять про неї найближчими днями.

У СКМ не підтвердили, але і не спростували інформацію про підготовлювану купівлю оператора, але додали, що "знайомі з інформацією про можливий продаж пакету акцій "Укртелекому".

В "Укртелекомі" можливу операцію не коментують. У Фонді держмайна, який за умовами приватизації повинен погоджувати зміну власників акцій "Укртелекому", повідомили, що поки не отримували запитів на такі дії. А в Антимонопольному комітеті не змогли відповісти щодо надходження у відомство запитів про дозвіл на купівлю "Укртелекому", ЕСУ або EPIC Telecom Invest.

СКМ уже володіє активами в телекомунікаціях. Компанії належить крупний фіксований оператор Vega і 45% в "Астеліті".

"Укртелеком" зараз є найбільшим оператором фіксованого телефонії та інтернет-доступу, до того ж єдиною компанією в країні, що надає послуги мобільного зв'язку в стандарті 3G

Одним з головних наслідків купівлі "Укртелекому" групою СКМ стане відмова компанії від продажу підрозділу мобільного зв'язку "Трімоб" (TM Utel). Ставши власником "Укртелекому", СКМ може передати "Трімоб" "Астеліту".

Істотно посиляться позиції СКМ і на ринку Інтернет-доступу. За даними дослідницької компанії iKS-Consulting, на кінець червня Vega займала лише шосте місце серед національних провайдерів, обслуговуючи близько 145 тис. абонентів, в той час як абонентська база "Укртелекому" перевищувала 1,45 млн. Використовуючи магістральну мережу "Укртелекому", до розгортання національної мережі бездротового зв'язку може приступити і пов'язана з СКМ компанія "ММДС-Україна", що володіє єдиною в країні ліцензією на технологію швидкісної передачі даних LTE.

Нагадаємо, власником 92,79% акцій "Укртелекому" є концерн EPIC, який був єдиним учасником приватизаційного конкурсу, що відбувся минулого року. Його умови були складені так, що до конкурсу не була допущена ціла ника зарубіжних телекомунікаційних груп, які виявляли інтерес до активу: Deutsche Telekom, FransTelecom, Nortelecom, "Связьинвест" і VimpelCom. В результаті "Укртелеком" був куплений за 10,575 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Частину "Укртелекому" продадуть Ахметову - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути