Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2024 14:59

Укроборонпром заявив про суттєве зростання доходів

Укроборонпром заявив про суттєве зростання доходів
В Укроборонпромі повідомили про зростання доходів та обсягів виробництва. Фото: mil.in.ua

У державному акціонерному товаристві "Українська оборонна промисловість" (Укроборонпром) заявили про суттєве зростання доходів.

Так, за останні три квартали Укроборонпром наростив чистий дохід на 50% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомила Економічна правда з посиланням на пресслужбу компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна й Чехія будуть спільно виготовляти снаряди

Із січня по вересень 2024 року найбільший вітчизняний виробник озброєнь заробив 83,1 млрд грн. А за аналогічний період минулого року дохід становив 55,4 млрд грн. Чистий прибуток компанії за цей же період зріс на 37,2% - з 6,37 млрд грн до 8,74 млрд грн.

В Укроборонпромі також зазначили, що загальний обсяг виробництва та ремонту в одиницях продукції збільшився на 408%. Зокрема зросли обсяги виробництва безпілотників, боєприпасів та високоточного озброєння.

До державного акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" входить 70 підприємств вітчизняного оборонного комплексу та літакобудування. Минулого року Укроборонпром вперше в історії увійшов до ТОП-50 світових оборонних компаній, заробивши загалом $2,2 млрд.

Наступного року Україна планує збільшити виробництво зброї. Зокрема, йдеться про дрони, далекобійні та балістичні ракети, сказав міністр оборони Рустем Умєров.

За його словами, Міноборони активно залучає іноземних партнерів для створення спільних оборонних підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Укроборонпром заявив про суттєве зростання доходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути