четвер, 19 листопада 2020 13:47

Український бізнес зацікавлений у перегляді угоди з ЄС

Український бізнес зацікавлений у перегляді угоди з ЄС
Більш ніж 65% опитаних українських компаній зацікавлені у перегляді умов торгівлі з ЄС. Фото: pixabay

Більшість українських компаній зацікавлені у перегляді торговельної частини Угоди про асоціації з ЄС.

Про це свідчать результати опитування українського бізнесу, яке проводила Ukrainian Business & Trade Association на замовлення уряду, заявив представник компанії Назар Бобицький.

"Понад 65% опитаних українських компаній зацікавлені у перегляді умов торгівлі з ЄС. При цьому бізнес цікавиться переглядом як з наступальною метою – заради покращення доступу на європейський ринок, так і з захисною – заради захисту від недобросовісної конкуренції",- сказав Бобицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа критикує Україну через слабку боротьбу з олігархами

За його словами, окрім скасування тарифних квот, бізнес цікавиться питаннями рівної конкуренції у сфері торгових перевезень між українськими та європейськими перевізниками.

"Бізнес також турбується модернізацією системи торгового захисту в ЄС. Вони не порушують принципів, закладених в правилах СОТ чи Угоді про асоціацію, але за фактом діють на руку європейським виробникам. Це змушує бізнес говорити, що й Україна має використовувати аналогічні принципи", - додав він.

Європейський Союз надасть Україні €190 млн, які витратять, зокрема, на підтримку культури, креативного сектора та бізнесу. Таким чином ЄС продемонстрував солідарність з Україною перед обличчям кризи пандемії, повідомив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Зараз ви читаєте новину «Український бізнес зацікавлений у перегляді угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути