вівторок, 10 листопада 2020 13:27

Європа критикує Україну через слабку боротьбу з олігархами

Європа критикує Україну через слабку боротьбу з олігархами
Парламентарі попередили, що необхідно провести низку реформ, аби уникнути відкату.Фото:pixabay

Комітет Європейського парламенту із закордонних справ розкритикував Україну за недостатні зусилля із реформування судової влади та слабку боротьбу з олігархами.

Про це повідомляє "Європейська правда".

53 депутати із комітету ухвалили відповідний звіт про імплементацію Угоди про асоціацію України і ЄС.

Євродепутати похвалили Україну за прогрес у виконанні зобов'язань, взятих на себе Угодою про асоціацію з ЄС, особливо у сферах сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, довкілля та виборчих процедур.

Парламентарі попередили, що необхідно провести низку реформ, аби уникнути відкату. Зокрема, вони виділили судову систему як один з інститутів, що користується найменшою довірою в Україні.

У звіті розкритикували спроби української влади чинити політичний тиск на незалежні економічні інститути й правоохоронні органи та висловили розчарування відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Google українці найчастіше шукали інформацію про радіодиктант національної єдності

Європарламентарі не побачили істотних результатів у боротьбі з корупцією, які вкрай необхідні для збереження підтримки реформ серед громадян.

"Шлях, яким країна йшла з часів Революції гідності, вражає. Величезні виклики залишаються: агресія Росії, пандемія COVID-19 і діяльність тих, хто продовжує ігнорувати верховенство права і зусилля по боротьбі з корупцією. Справжні реформатори в Україні заслуговують нашої постійної підтримки, щоб виправдати очікування своїх громадян", - заявив доповідач Європарламенту, німецький депутат Міхаель Галер.

Європейський Союз запровадив санкції проти ще 15 білоруських чиновників. До оновленого списку потрапив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Європа критикує Україну через слабку боротьбу з олігархами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути