Ексклюзиви
вівторок, 08 березня 2011 13:29

Українські жінки живуть бідніше за чоловіків

Українські жінки живуть бідніше за чоловіків

Жінки в Україні, серед яких багато пенсіонерок (адже живуть вони довше за чоловіків) і домогосподарок, матеріально живуть гірше за чоловіків.

Такі дані надав Київський міжнародний інститут соціології за результатами опитування 2032 респондентів.

"Нам не вистачає грошей навіть на їжу", - констатували 18,7% жінок (і 11,1% чоловіків).

"Нам вистачає грошей на їжу, але купити одяг вже важко", - зазначили 45,7% жінок (і 42,2% чоловіків).

"У нас достатньо грошей на їжу і одяг і ми можемо дещо відкласти, але цього недостатньо, щоб купувати дорогі речі (такі як телевізор чи холодильник)", - відповіли на питання про добробут 30,7% жінок (і 37,5 % чоловіків).

"Ми можемо дозволити собі купувати деякі дорогі речі (такі як телевізор чи холодильник)", - відзначили 3,9% жінок (і 7,9% чоловіків).

Можуть дозволити собі придбати все, що хочуть, 0,1% жінок (і 0,2% чоловіків). Вагалися з відповіддю 0,9% жінок (і 1,1% чоловіків).

Можна прийняти за "межу бідності" позицію "нам не вистачає грошей навіть на їжу", відповідно, за цією межею опинилися 18,7% жінок.

"Можна сказати, що в цілому кожна третя сім'я в Україні знаходиться за межею бідності, і дві третини від цього числа становлять жінки", - прокоментувала результати дослідження провідний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАНУ Юлія ГАЛУСТЯН.

"Причому для нас характерний феномен "культурної вбогості", коли незабезпеченими виявляються освічені й висококваліфіковані працівники. Жінки вважають досить вагомим щомісячним сімейним доходом 12-18 тисяч гривень. Багато жінок самі утримують сім'ю, а 23% з них мали досвід відкриття своєї справи", - зауважила експерт.

Зараз ви читаєте новину «Українські жінки живуть бідніше за чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути