Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 16:28

Українські банки мають робити свої послуги інклюзивними – експерт

Українські банки мають робити свої послуги інклюзивними – експерт
Олена Сосєдка: "Фінансова освіта для громадян сприятиме економічному розвитку країни та внутрішній соціальній стабільності". Фото: УНН

Важливим напрямком розвитку української банківської системи є розвиток інклюзивності фінансів в Україні, який має охоплювати розширення доступу до фінансових послуг для всіх верств населення. Таку думку в коментарі УНН висловила співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка.

"Важливим напрямком залишається розвиток інклюзивності фінансів в Україні, що включає в себе розширення доступу до фінансових послуг для всіх верств населення, включаючи вразливі, віддалені та малозабезпечені групи. Це має відбуватися шляхом впровадження технологічних інновацій, розвитку мобільних фінансових додатків та електронних платіжних систем", – пояснила експерт.

Також, на її думку, важливим є забезпечення "фінансової освіти" для громадян.

"Це сприятиме підвищенню фінансової грамотності та забезпечить фінансову залученість всіх українців, сприяючи економічному розвитку країни та внутрішній соціальній стабільності", – вважає Сосєдка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям бракує цих знань - експерт про появу нових шкільних предметів

Крім того, на її думку, окремим вектором розвитку банківського сектору має бути кібербезпека, адже захист від кіберзагроз є надзвичайно важливим. Тому, вважає експерт, українські банки мають використовувати найкращі практики цієї галузі, оскільки це допоможе зберегти довіру клієнтів та уникнути фінансових втрат.

Зазначимо, що загалом, на думку Олени Сосєдкі, українські банки зараз забезпечують всі основні клієнтські потреби. Надалі, коли рівень економіки в країні "буде достатнім для забезпечення добробуту населення", ми спостерігатимемо активний попит на більш складні кредитні продукти. Продукти накопичення та управління коштами також чекають свого часу.

Міністерство освіти й науки України затвердило освітню програму для учнів п'ятих-дев'ятих класів. У типових навчальних планах, які є частиною програми, з'явився новий предмет "Підприємництво і фінансова грамотність".

Gazeta.ua запитала школярів та їхніх батьків: чи потрібен такий навчальний предмет учням.

Зараз ви читаєте новину «Українські банки мають робити свої послуги інклюзивними – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути