пʼятниця, 30 жовтня 2020 12:40

Українська економіка відновиться 2022 року: прогноз НБУ

Українська економіка відновиться 2022 року: прогноз НБУ
Повністю надолужити втрати від коронакризи вдасться тільки у 2022 році. Фото: pexels.com

2021 року Україну очікує відновлення економіки, зниження безробіття та зростання зарплат. Однак, повністю надолужити втрати від коронакризи вдасться тільки 2022-го.

За підсумками цьогоріч українська економіка втратить 6% ВВП. Наступного року очікується зростання приблизно на 4%. Споживчі ціни зростуть на 4,1% за підсумками 2020-го, що нижче цільового діапазону Нацбанку (5% +/-1 п.п.), йдеться в Інфляційному звіті Національного банку за жовтень.

За даними звіту, очікується поліпшення ситуації на ринку праці. Рівень безробіття поступово повертатиметься на докризові показники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили основні цифри бюджету 2021 року

Також у НБУ спрогнозували підвищення доходів українців. Номінальна зарплата підвищиться на майже 9% 2020 року і на 16% наступного. Реальна – на 6,2% і 9,5% відповідно.

Важливо зазначити, що для реалізації прогнозу є 2 важливі умови: продовження співпраці з МВФ та відсутність у майбутньому жорстких карантинних обмежень як в Україні, так і у світі.

Національний банк може у грудні 2020 року знизити облікову ставку до 5,5%, йдеться у прогнозі аналітиків J.P. Morgan. Зараз вона на рівні 6%.

Зараз ви читаєте новину «Українська економіка відновиться 2022 року: прогноз НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути