субота, 14 травня 2011 19:26

Українців заспокоюють: "Цукрового апокаліпсису" не буде

Українців заспокоюють: "Цукрового апокаліпсису" не буде

Виникнення дефіциту цукру в Україні малоймовірне.

Таку думку висловив Генеральний директор асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) Володимир Лапа в ефірі Першого ділового каналу.

"Я би не робив таких оцінок, що нам 300 тис. т не вистачає. Загалом 260 тис. т ми можемо покрити за рахунок квоти перед Світовою організацією торгівлі. А 40 тис. т не буде проблемою докупити у Білорусі. У цьому плані ми якихось апокаліпсисів не очікуємо", — сказав він.

Експерт нагадав, що минулого року обсяги посівів цукрових буряків суттєво зросли.

"Лише дуже несприятливі погодні умови, через які у деяких областях взагалі не вдалося зібрати врожай, спричинили залежність України від імпорту. Зважаючи на нинішні тенденції збільшення обсягів посіву цукрових буряків, якщо не буде природних катаклізмів, уже з вересня-жовтня ми про імпорт забудемо і думатимемо, як шукати додаткові ринки збуту", — наголосив Лапа.

На думку голови УКАБ, якщо виробництво цукру перевищуватиме внутрішній попит, то певні обсяги підуть на поповнення запасів.

"Упродовж останніх років Україна практично вичерпала ті запаси, які були накопичені ще з урожаїв 2006—2007 років. Аграрний фонд може зняти певний обсяг цукру з ринків, і відбудеться нормалізація запасів цього товару", — підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Українців заспокоюють: "Цукрового апокаліпсису" не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути