четвер, 12 травня 2011 14:59

Україні бракуватиме 300 тис. тонн цукру - експерт

Україні бракуватиме 300 тис. тонн цукру - експерт

Потенційний дефіцит цукру в Україні до вересня поточного року може скласти від 250 до 300 тис. т.

Такий прогноз сьогодні під час прес-конференції озвучив генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

"Потенційний дефіцит становить, за оцінками, від 250 до 300 тис.т (до початку сезону цукроваріння, тобто до вересня поточного року) в залежності від обсягів внутрішнього споживання, який складно прогнозувати", - зазначив експерт.

За словами Лапи, у разі якщо дефіцит цукру становитиме 250 тис. т, то він повністю покриється за рахунок квоти на імпорт цукру-сирцю.

"Якщо це навіть гірший варіант - 300 тис. т (можливого дефіциту), то знайти додаткові 40 тис. т на (зовнішньому) ринку - це не проблема", - додав Лапа.

Нагадаємо, 11 травня на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні майже закінчили посів цукрових буряків і залишилися минулорічні запаси цукру, а також буде імпортовано тростинний цукор. За його словами, від врожаю в цьому році очікують 2 млн т цукру, а потреба в цьому продукті становить 1,8 млн т на рік.

Як повідомлялося, в портах Одеси 6 травня почало розвантаження перше судно з Бразилії з цукром-сирцем в рамках виділеної квоти на імпорт цього продукту.

Зараз ви читаєте новину «Україні бракуватиме 300 тис. тонн цукру - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути