Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 09:35

Українців хочуть змусити обов'язково укладати договори з юрособами на вивіз сміття

Українців хочуть змусити обов'язково укладати договори з юрособами на вивіз сміття

Група народних депутатів запропонувала зобов'язати населення на законодавчому рівні здійснювати роздільний збір побутових відходів та з 1 січня 2013 року укласти договори на вивезення сміття з юридичними особами - виконавцями послуг на території за місцем їх проживання.

Законопроект №10075 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поводження з відходами", авторами якого виступили народепи Юлія Льовочкіна та Юрій Мірошниченко (Партія регіонів), Владислав Каськів (блок "НУ-НС"), зареєстрований в парламенті 17 лютого.

Документ також вводить з 1 січня 2016 року заборону на поховання необроблених (не перероблених) відходів.

Крім того, законопроект вводить поняття "джерело утворення побутових відходів", "послуги з переробки відходів" та "послуги із захоронення відходів", а також розширює і уточнює низку інших понять.

Документ також передбачає ведення штрафів за порушення поводження з побутовими відходами, зокрема, з громадян - у розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг) і з посадових осіб - від 50 до 100 нмдг. При повторному порушенні протягом року штрафи збільшуються для населення до 50-100 нмдг, посадових осіб - до 100-300 нмдг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держземагентство підтримало "регіонала": Потрібен ще один податок для аграріїв

Законопроект також передбачає введення штрафів за порушення заборони на поховання необроблених відходів, які для населення становитимуть 100-300 нмдг, для посадових осіб - 300-500 нмдг. При повторному порушенні протягом року ці штрафи збільшуються до 300-700 нмдг і 500-1000 нмдг відповідно.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що в Україні спостерігається стійка тенденція до збільшення обсягів твердих побутових відходів, які вивозяться для поховання на 4157 сміттєвих звалищах і полігонах загальною площею близько 7,4 тис. га. Обсяги твердих побутових відходів збільшується щороку майже на 4 млн куб. м і їх обсяг в 2010 році досяг близько 55 млн куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Українців хочуть змусити обов'язково укладати договори з юрособами на вивіз сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути