Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2012 14:05

Держземагентство підтримало "регіонала": Потрібен ще один податок для аграріїв

Держземагентство підтримало "регіонала": Потрібен ще один податок для аграріїв

Державне агентство із земельних ресурсів (Держземагентство) підтримує запропоноване введення збору за користування землею сільгосппризначення в розмірі 1% від її нормативної грошової оцінки.

Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Так, за словами глави Держземагентства Сергія Тимченка, зареєстрований у Верховній Раді законопроект №10051 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збору за користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення" в разі його прийняття стане основою системної роботи з підтримки села та його жителів.

"З кожним роком спостерігається все більший і відчутніший занепад села, сотні поселень зникають з карти держави, що в цілому впливає на стан продовольчої безпеки Україні та розвиток аграрного сектора економіки. Тому назріла нагальна необхідність у створенні належних умов для збільшення та концентрації фінансових ресурсів у бюджетах територіальних громад і забезпечення їх стабільного поповнення", - сказав він.

Нагадаємо, відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 15 лютого. Його автор, голова комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Калетник, запропонував розширити доходи місцевих бюджетів за рахунок введення збору за користування земельними ділянками сільгосппризначення в розмірі 1% від нормативної грошової оцінки землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні курс долара просів на 1 копійку, євро стабільний

Відповідно до законопроекту, платниками збору є власники та орендарі сільгоспземель, які ведуть товарне сільськогосподарське виробництво. За розрахунками розробників законопроекту, введення збору дозволить місцевим бюджетам щорічно отримувати 3,5-4,5 млрд грн на фінансування розвитку сільської місцевості.

Зараз ви читаєте новину «Держземагентство підтримало "регіонала": Потрібен ще один податок для аграріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути