середа, 24 січня 2018 23:52

Українці за рік заплатили за військовий збір майже 15 млрд

Українці за рік заплатили за  військовий збір майже 15 млрд
Українці продовжують платити за військовий збір. Фото: РБК

Надходження військового збору до державного бюджету України в 2017 році в порівнянні з 2016 роком зросли на 31,5%, або на 3,6 млрд грн, до 15 млрд грн.

"Найбільше військового збору сплачено платниками міста Києва - 2,398 млрд грн, 859 млн грн надійшло до бюджету від платників Дніпропетровської області, 810 млн грн - Харківської області і 679 млн грн - Львівської області", - йдеться в повідомленні на сайті Державної фіскальної служби.

Найбільша сума військового збору в 2017 році в бюджет надійшла в грудні - понад 1,7 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали купувати менше пального

Військовий збір в Україні введено з 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об'єкта оподаткування. Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Для резидента об'єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування; іноземні доходи, отримані з джерел за межами України. Об'єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування.

Зараз ви читаєте новину «Українці за рік заплатили за військовий збір майже 15 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути