субота, 26 грудня 2020 21:10

Українці розповіли, як вдалося збільшити доходи в 2020 році

Українці розповіли, як вдалося збільшити доходи в 2020 році
За рік дохід українців зріс у 4 рази. Фото: unsplash

За 2020 рік дохід зріс у 4 рази. Жодного дня не був на карантині чи у відпустці, розповів Gazeta.ua Роман Хмельницький.

"Я займаюсь монтажем будівельних риштувань на спецоб'єктах у Німеччині, Фінляндії та Польщі. Працюю на хімічних, сміттєпереробних заводах, електростанціях, пам'ятках, які знаходяться під охороною ЮНЕСКО. За рік дохід зріс у 4 рази, бо у зв'язку з пандемією Covid-19 на об'єктах не вистачало кваліфікованих працівників. Через це я жодного дня не був на карантині чи у відпустці. Потрібно було постійно займатися проектами", - говорить Роман.

До карантину чоловік заощадив близько $30 тис. Тому мав фінансову подушку на випадок безробіття.

"Заощаджую впродовж всього дорослого життя. Завдяки цьому під час карантину не потрібно було брати кредит. Але все рівно економив. Вперше у житті купив собі речі з Китаю та не поїхав у відпустку. З приємного - відпочив від роботи тиждень за власний рахунок. Вирішив інвестувати гроші та купити земельну ділянку. Вона та автомобіль для батьків стали найдорожчими покупками цього року. Тобто на мене карантин суттєво не вплинув. А от тата звільнили з хорошої посади на одному з українських заводів", - підсумував Хмельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли вартість салату олів'є в Україні та Польщі

Анна Богданова під час карантину збільшила свої доходи в 5 разів - з 8 до 40 тис. грн.

"Я займаюсь управлінням та розвитком персоналу у двох приватних онлайн-школах. Раніше робила це офлайн. І ще працюю у одному навчальному проєкті. Завдяки цьому збільшила дохід у 5 разів - з 8 до 40 тис. грн", - каже Анна.

У березні вона залишилась без грошей і роботи. Компанія, де працювала, в момент впровадження карантину надавала послуги лише офлайн. Тому керівник скоротив 70% заробітної плати працівникам.

"У квітні почала думати, які нові напрямки можу освоїти. Почала шукати онлайн-вакансії через знайомих. Був період, коли всі казали: ти класна, але давай почекаємо до вересня. Ми зрозуміємо, як нам діяти далі. Але з червня сфера онлайн-освіти почала зростати шаленими темпами. Школярам потрібно було готуватись до екзаменів, контрольних. Цікаво було формувати ціну за свої послуги. Наприклад, в компанії розказують, що у них є проблеми, а ти знаєш їх вирішення. І я відчула великий кайф, що можу назвати свою ціну. Під час карантину проблеми було дуже важливо вирішити, тому роботодавці погоджувались", - говорить Анна Богданова.

Раніше дівчина не сильно заощаджувала. Зараз - навпаки.

"Якщо є 20 тисяч гривень, то з них 8 тисяч точно відкладу. Мені хочеться мати власні квартиру, машину. Ще вплинув карантин. Зрозуміла, що можу раптово залишитись без грошей. Найдорожче, що я купила 2020 року - поїздка до Туреччини", - зазначила Анна.

В Україні помітно подорожчали продукти традиційного споживчого кошика. Ціни зросли на фрукти та овочі, хліб, олію, цукор та яйця.

Зараз ви читаєте новину «Українці розповіли, як вдалося збільшити доходи в 2020 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути