вівторок, 08 травня 2012 15:18

Українці продовжують купувати менше валюти - НБУ

Українці продовжують купувати менше валюти - НБУ

У квітні тривала тенденція зменшення різниці між обсягами купівлі та продажу готівкової валюти населенням.

Про це у відеозверненні повідомив директора департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України (НБУ) Олександр Дубихвост.

"Сальдо таких операцій склало 209 мільйонів доларів США в еквіваленті, що в 4 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року та в 10 разів менше, ніж за вересень 2011 року", - сказав він.

Крім того, за його словами, станом на 1 травня 2012 року обсяг золотовалютних резервів НБУ становив $31 млрд 66 млн в еквіваленті.

"Тобто за місяці резерви зросли на 532 мільйони доларів. Таке зростання відбулося завдяки надходженню коштів на рахунки уряду, а також купівлі валюти Національним банком на міжбанківському ринку. При цьому Національний банк не здійснював інтервенції з продажу валюти", - уточнив Дубихвост.

Нагадаємо, на початку квітня директор Департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку Олена Щербакова повідомила, що попит населення на валюту впав у 4 рази порівняно з березнем-лютим 2011 року.

Зазначимо, на думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, зменшення попиту на іноземну валюту в Україні сталося через скорочення обсягів її використання у тіньовій економіці.

Зараз ви читаєте новину «Українці продовжують купувати менше валюти - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути