Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2015 14:55

Українці купують долари, аби віддати борги і поїхати за кордон

Українці купують долари, аби віддати борги і поїхати за кордон

Українці продовжують скуповувати долари в обмінниках. Людей не стримує завищений курс. Навіщо українці купують валюту, кореспондент Gazeta.ua поцікавився у киян, львів'ян та лучан.

"Раніше купував долари, бо хотів заробити на курсі, - говорить лучанин Микола Наумчук. – Мій товариш їздив за доларами у Брест. Коли у нас долар був по 16 гривень, у Білорусії можна було купити за 14. Знайомий відкрив кілька банківських карток, клав на кожну до 15 тисяч гривень. Це максимальна сума, на яку можна було здійснити операцію. У Бресті знімав з банкомату долари. На кожній тисячі заробляв дві. Я з ним їздив разів зо 5. Заробив майже 10 тисяч гривень. Тепер такий заробіток накрився. Банки через кілька годин після операції знімають з картки гроші по нашому курсу".

Юрист Олег Юнак зі Львова придбав $ 2 тис., бо купував машину.

"В обмінниках долар вже був по 19. Брат їхав з Кракова. Привіз мені бакси по 17,50. На кожній штуці зекономив по 1,5 тисячі гривень", - пояснює Олег.

Львів'янин Олег Бокий місця, де можна купити долари, шукає в інтернеті.

"Купую долари по 20 гривень, бо боюся, що скоро стане 30, - каже Олег. - В країні війна, в Нацбанку бардак. Тримати заощадження у гривнях страшно. Щоб купити валюту, заходжу на кілька сайтів, де шукаю оголошення від фізичних осіб. Хтось продає 500, хтось тисячу доларів. З кожним можна поторгуватися. Зустрічаємося під банком. За 50 гривень прошу касира в банку перевірити для мене, чи долари не фальшиві".

Киянка Ольга Присяжнюк купляла долари, коли летіли у Єгипет на відпочинок.

"За путівку заплатили у гривнях, - розказує Ольга. - З собою треба було взяти трохи валюти. Обійшла чотири банки. На мене там дивилися здивовано. Одна касирка запропонувала рублі і злоті, а за доларами пропонувала звернутися в обмінник по сусідству".

Киянка Анастасія Петрів купила 500 доларів, бо вже півтора роки віддає борги за квартиру.

"Гроші на житло позичила у тітки, бо не вистачало, - говорить Анастасія. - Домовилися, що щомісяця буду віддавати по 500 доларів. Але тоді він був по 8. Чотири тисячі легко було віддати, бо заробляємо обоє з чоловіком. А тепер треба одразу 14. Це майже вся наша зарплата".

Зараз ви читаєте новину «Українці купують долари, аби віддати борги і поїхати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути