пʼятниця, 23 грудня 2011 17:36

Україна споживає газу на $500 мільйонів, а купує на $1 мільярд - Литвин

Україна споживає газу на $500 мільйонів, а купує на $1 мільярд - Литвин

Питання про продаж української газотранспортної системи не обговорюється зараз і не буде обговорюватися в майбутньому.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Про це не йдеться, і взагалі питання не стоїть і сьогодні, і завтра з продажу газотранспортної системи України", - сказав він в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

"Я переконаний, що про і не йтиметься", - додав спікер.

Литвин підкреслив, що питання використання української ГТС має розглядатися в іншій площині, а саме - можливість створення консорціуму, "щоб у нас були гарантії того, що газ через українську ГТС буде поставлятися, і щоб гарантовано Європа споживала газ, а Україна від цього буде гарантовано отримувати дивіденди".

При цьому Литвин підкреслив, що питання створення консорціуму за участю України, Росії та Європи активно обговорювалося, однак до логічного завершення створення консорціуму так і не дійшло.

"Якби консорціум працював, то, я думаю, що у нас сьогодні взагалі не було б питання щодо ціни на газ, проблеми про те, як звести кінці з кінцями і як збалансувати український бюджет", - зазначив спікер.

Литвин підкреслив, що на сьогоднішній день Україні змушена виконувати умови "кабального контракту", підписаного екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

За його словами, на сьогоднішній день Україна споживає газу на $500 млн за 1 місяць. Однак, за умовами нині чинного контракту на поставки газу, Україна купує цей обсяг газу за ціною $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна споживає газу на $500 мільйонів, а купує на $1 мільярд - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути