вівторок, 22 листопада 2011 09:14

Україна поставила до Іраку перший літак Ан-32

Україна поставила до Іраку перший літак Ан-32

Україна забезпечила поставку в Ірак першого з шести легких транспортних Ан-32, які збираються в Києві в рамках контракту обсягом понад $ 550 млн на поставку іракському замовнику української військової техніки.

Перший Ан-32 прибув з Києва до міжнародного аеропорту "Багдад" 18 листопада, де відбулася його офіційна передача міністерству оборони Республіки Ірак, повідомили в прес-службі держкомпанії "Укрспецекспорт".

Передача другого Ан-32 іракській стороні запланована на початок грудня, ще чотири літаки будуть передані замовнику в 2012 році.

У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на суму понад $ 550 млн, який, як передбачається, має стати одним із серії угод, що готуються у сфері ВТС між Україною та Іраком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російсько-український літак АН-148 втратив першого іноземного замовника

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

Серед основних виконавців контракту - Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова (ХКБМ), Харківське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпідприємство "Завод ім. Малишева" (Харків), ДП "Антонов" (Київ).

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Вінниці показали українські літаки "Дельфін" та "Фермер-300"

Перша партія бронетехніки в складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування і ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів поставлена ??іракському замовнику навесні цього року.

Легкий транспортний Ан-32 має максимальне комерційне навантаження 7,5 тонни, дальність польоту - 800 км, його крейсерська швидкість становить 470-530 км/год. Літак здатний перевозити 42 військовослужбовців. За оцінками експертів, на сьогоднішній день продано понад 350 літаків Ан-32 в 20 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Україна поставила до Іраку перший літак Ан-32». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути