четвер, 25 серпня 2011 22:32

Україна не отримає від МВФ одразу два транші кредиту - експерт

Україна не отримає від МВФ одразу два транші кредиту - експерт

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надасть Україні два транші кредиту одночасно.

Таку думку висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Шемряков у ефірі Першого ділового каналу.

"Я не думаю, що це реально, адже меморандумом передбачена чітка схема співпраці: щокварталу Україна має демонструвати прогрес, і після цього Міжнародний валютний фонд приймає рішення про транші. Оскільки черговий транш наразі відкладено, то МВФ навряд чи побачить необхідність змінювати цю процедуру і виділяти одразу два транші. Тим більше, Україна гострої необхідності у цьому немає. Навіть одного траншу, якщо він буде отриманий цього року, буде достатньо", - сказав він.

За його словами, основні проблемні питання у переговорах України з МВФ залишилися ті самі, що були наприкінці 2010 року.

"Це стабілізація державних фінансів через зменшення дефіциту Пенсійного фонду і НАК "Нафтогаз України". Ці дві установи наразі здійснюють значне навантаження на державний бюджет, фактично є отримувачами його коштів. Чітких економічних розрахунків, як пенсійна реформа позначиться на короткостроковому і довгостроковому стані Пенсійного фонду представлено не було. Крім того, за словами спікера Верховної Ради Володимира Литвина, треба ще раз переглянути те, що було проголосовано, і те, що було заплановано. Можливо, візит місії МВФ перенесена на пізніше саме через це. Що ж до "Нафтогазу", то ні у переговорах із "Газпромом", ні у питанні цін на газ для населення прогресу не видно", - розповів експерт.

Зараз ви читаєте новину «Україна не отримає від МВФ одразу два транші кредиту - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути