пʼятниця, 20 січня 2012 09:15

Україна може сама себе забезпечувати газом - IHS CERA

Україна може сама себе забезпечувати газом - IHS CERA

Україна має потенціал для повного забезпечення себе природним газом у разі послідовного впровадження енергетичної політики, спрямованої на залучення приватних інвестицій у нафтогазовий сектор та реалізації власної ресурсної бази.

Такий висновок під час міжнародної конференції "Природний газ та енергетичне майбутнє України" 18 січня озвучив Даніел Єргін, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Очолювана Єргіном компанія IHS CERA на прохання відомства здійснила дослідницьку та консультативно-аналітичну програму для оцінки проблем та можливостей газового сектору України.

За словами експерта, наявні геологічні ресурси України дозволяють видобувати значно більші обсяги природного газу ніж зараз, а у поєднанні із запровадженням ефективних заходів у сфері регулювання попиту Україна зможе досягти газової незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст радить вести "газові" переговори з Росією, як за Кучми

"Україна зможе значно збільшити видобування природного газу. Зараз в Україні видобувається 20 мільярдів кубометрів газу, але вже за 10-15 років обсяг видобування може збільшитися до 60 або навіть 70 мільярдів кубометрів на рік. І це покриє весь попит газу", - сказав Єргін.

Він зазначив, що для держави, для українського уряду це означатиме позбутися фінансового навантаження, яке вони несуть зараз, субсидуючи окремі категорії споживачів газу, і навпаки, почати отримувати значні доходи з цієї галузі через її розвиток.

"Крім розвитку, власне, газової галузі це означатиме розвиток економіки в цілому. І ще один корисний ефект полягатиме в тому, що буде створено значну кількість робочих місць", - підкреслив Єргін.

Зараз ви читаєте новину «Україна може сама себе забезпечувати газом - IHS CERA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути