четвер, 10 лютого 2022 14:14

Україна майже вдвічі скоротила споживання газу на початку лютого

Україна майже вдвічі скоротила споживання газу на початку лютого
Спостерігається тенденція до зменшення споживання газу.Фото: ukranews.com

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-брифінг щодо поточного стану проходження опалювального сезону. Відео брифінгу можна переглятути тут.

Оцінюючи поточну роботу енергосистеми, міністр запевнив, що ситуація стабільна.

"Працюють15 блоків атомних електростанцій. І є резерв потужності для заміщення будь-якої генерації в разі необхідності. Переглянуто ремонтні майданчики в роботі енергоатома, і зараз їх будуть оптимізувати, щоб забезпечити максимальне навантаження на наступний місяць", - запевнив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов шантажує Україну в енергетиці - журналістське розслідування

Також Галущенко повідомив, що В Україну же зайшло 15 суден з енергетичним вугіллям. У лютому-березні ще планується завезти 700 тисяч тонн вугілля.

"Йде стабільний ріст вугілля на складах. На сьогодні там знаходиться 841 тис тонн, що дає можливість спокійно пройти опалювальний сезон", - зазначив чиновник.

"Стосовно газу спостерігається тенденція до зменшення його споживання, - повідомив міністр енергетики. - Якщо порівняти перший тиждень лютого з відповідним періодом минулого року, то ми спожили 350 млн кубів газу, що майже у два рази менше, ніж торік".

Комунальні підприємства, які надають послуги теплопостачання мешканцям міст, заявили, що з лютого у них можуть закінчитися гроші для оплати газу від компанії "Нафтогаз України".

Як йдеться у повідомленні асоціації "Укртеплокомуненерго", газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдінг" (дочка "Нафтогазу") відмовляється збільшувати обсяги природного газу, які теплокомуненерго можуть отримати за фіксованою ціною 7,42 грн за кубометр (для виробництва тепла для потреб населення), та за ціною 16,39 грн (газ для виробництва тепла для потреб бюджетних організацій). В результаті теплокомуненерго змушені купувати газ, якого бракує, за ринковою ціною, яка в січні становить 40 грн за 1 куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Україна майже вдвічі скоротила споживання газу на початку лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути