вівторок, 05 листопада 2013 19:39

Україна ініціювала розгляд у СОТ щодо захисту інтересів кондитерів - міністр

Україна ініціювала розгляд у СОТ щодо захисту інтересів кондитерів - міністр
Ігор Прасолов Фото: hvylya.org

Україна звернулася до СОТ з проблемою захисту інтересів вітчизняних кондитерів. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

"Щодо СОТ: ми вже теж проводимо відповідну роботу в СОТ з цього питання (звернення корпорації "Рошен" до МЕРТ щодо захисту своїх інтересів - ред). Наш представник вже озвучив цю проблему, і в Женеві про цю проблему вже знають. І зараз ми готуємо подальші кроки. Це, звичайно, тривалий процес буде, тому як у них дуже сильні процедури: консультації і т.д. Але ми, звичайно, від імені України в СОТ зробили необхідні кроки для того, щоб захистити інтереси. Але у зв'язку з тим, що не можна захистити інтереси конкретного виробника, ми це повинні вирішити як проблему з нашою кондитерською промисловістю", - повідомив Прасолов журналістам у вівторок у Києві.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня корпорація "Roshen" звернулася до МЕРТ України з проханням ініціювати розгляд з Росією в рамках СОТ.

Росспоживнагляд у липні поточного року заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Roshen", через претензії до якості продукції.

Зараз ви читаєте новину «Україна ініціювала розгляд у СОТ щодо захисту інтересів кондитерів - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути