четвер, 18 серпня 2011 15:11

Україна і Росія ніяк не домовляться, де збирати літаки Ан-70

Україна і Росія ніяк не домовляться, де збирати літаки Ан-70

Об'єднана авіабудівна корпорація (ОАК) і компанія "Антонов" (Київ) поки не визначилися з місцем організації серійного виробництва військово-транспортних літаків Ан-70 на території Росії.

Про це повідомив у четвер журналістам генконструктор, президент компанії "Антонов" Дмитро Ківа.

"У нас проблем технічних щодо літака немає. Остаточно треба вирішити лише питання серійного виробництва цього літака в Росії. Ми його обговорюємо з ОАК. Думаю, воно найближчим часом буде вирішено", - сказав він.

Ківа зазначив, що спочатку планували, що збирати Ан-70 будуть на ульяновському підприємстві "Авіастар", крила до нього збиралися зробити на казанському авіазаводі. Однак ці плани довелося скорегувати. Зараз як можливі варіанти розглядають авіазаводи Авіакор (Самара) і ВАЛТ (Воронеж).

Ківа повідомив, що на київському заводі запущено серійне виробництво літаків Ан-70 для Міноборони України. Перший літак планують побудувати в 2013 році.

Він також повідомив, що наприкінці 2012 - початку 2013 року планують почати так звані випробування другого етапу літака Ан-70 з розширення умов його експлуатації - в умовах жаркого клімату, високогір'я, холодів і умовах природного обледеніння.

Літак Ан-70 має унікальні льотно-технічні та злітно-посадочні характеристики, у тому числі при базуванні на грунтових ВПП.

За своїми характеристиками Ан-70 перевершує всі існуючі сьогодні аналоги. Наприклад, європейський А400М поступається йому за вантажопідйомністю та обсягом вантажної кабіни (максимальна вантажопідйомність Ан-70 - 47 т, заявлена ??А400M - 37 т, обсяг вантажної кабіни Ан-70 - 425 куб. м, А400M-340 куб. м.). Крім того, у Ан-70 удвічі нижча вартість і експлуатаційні витрати. За даними європейських експертів, вартість А400М становить на сьогоднішній день 145 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія ніяк не домовляться, де збирати літаки Ан-70». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути