субота, 16 лютого 2013 03:11

Україна і Росія готуються підписати великий резонансний договір по газу - Фесенко

Україна і Росія готуються підписати великий резонансний договір по газу - Фесенко
Фото: golos.ua

Політолог, голова Центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що Україна та Росія готується підписати великий резонансний договір з газових питань під час наступного офіційного візиту Президента України Віктора Януковича в Москву.

За його словами, "схоже, що обидві сторони хочуть, і в цьому є політичний інтерес, щоб під час візиту Президента України до Росії був підготовлений і підписаний великий серйозний резонансний договір.

Також В.Фесенко зазначив, що наразі очевидним є той факт, що сторони ведуть активні переговори, питання тільки в тому, чи встигнуть вони домовитися і підготувати проект угоди до візиту Януковича в Росію.

"Те, що в Москві вже кілька разів побував віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, дуже показовий факт. І не тільки він, але й деякі інші члени уряду теж. Переговори йдуть дуже інтенсивно", - зазначив політолог.

На його думку, для Росії деякі поступки Україні в переговорах по газу - це можливість відволікти Януковича від руху на захід "і все таки це ще одна прив'язка".

В свою чергу, Україна намагається отримати більш дешевий газ, російський чи російсько-туркменський, що дозволить відносно стабілізувати соціально-економічну ситуацію в країні, а також стане аргументом в переговорах з МВФ.

"Ну і звичайно ж з політичної точки зору для Януковича - це дуже важлива економічна передумова до майбутньої президентської кампанії", - вважає Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія готуються підписати великий резонансний договір по газу - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути