пʼятниця, 15 лютого 2013 15:57

Туркменський газ якісніший за російський - експерт

Туркменський газ якісніший за російський - експерт
Фото: glavcom.ua

Російський газ поступається якістю туркменському.

Про це розповів голова правління Альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик у ефірі Українського радіо, коментуючи меморандум про відновлення постачання газу з Туркменістану в Україну через територію Росії.

"Ніхто газ по території Росії не транспортує. Він дається по заміщенню. Тобто на кордоні віддається туркменський газ російським споживачам, а на кордоні з Україною Росія віддає свій газ. Є ще маленький нюанс, на якому Росія заробляє: туркменський більш якісний", - зазначив Боровик.

Водночас, відповідаючи на питання, яка ймовірність відновлення постачань туркменського газу в Україну в найближчий час, експерт зазначив:

"Нуль цілих, нуль десятих. Тому що протоколи про наміри, заяви, меморандуми були і до цього візиту. Минулого року двічі зустрічалися президенти: один раз в Ашгабаті, інший раз Гурбангули Бердимухамедов прилітав в Україну. З українського боку завжди піднімалося питання про постачання природного газу. Досить конкретно і зрозуміло можна сказати, що без рішення Росії пропустити цей природний газ ніякі домовленості досягнуті не будуть".

Зараз ви читаєте новину «Туркменський газ якісніший за російський - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути