понеділок, 21 лютого 2022 12:24

Україна домовляється про спеціальні права запозичень Міжнародного Валютного Фонду

Україна домовляється про спеціальні права запозичень Міжнародного Валютного Фонду
Міністр фінансів Сергій Марченко. Фото: Вікіпедія

Україна веде переговори з країнами G7 та ЄС щодо створення механізму для надання Україні спеціальних прав запозичень, випущених Міжнародним валютним фондом.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми обговорюємо з країнами G7 та ЄС потенційне створення складного інструменту з перерозподілу СПЗ, раніше отриманих цими країнами, для підтримки фінансової стабільності України", - сказав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент схвалив мільярдну допомогу для України

За його словами, це лише одна з низки ініціатив, спрямованих на стабілізацію економіки України в умовах загострення конфлікту з РФ.

В уряді очікують, що Конгрес США незабаром має схвалити рішення про надання Україні суверенної кредитної гарантії на суму до 1 млрд доларів США.

За словами міністра, уряд сподівається отримати перший транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 млн євро після схвалення цього рішення Радою ЄС (загалом обсяг програми становить 1,2 млрд. євро). А також кредит від Канади у розмірі 500 млн канадських доларів у березні цього року.

Крім цього, Україна веде переговори з Японією щодо фінансової підтримки, додав він.

"Ми зможемо отримати необхідний обсяг запозичень для фінансування нашого дефіциту та збереження макрофінансової стабільності", - резюмував Марченко.

Мінфін очікує найближчим часом на місію МВФ в Україні. За чинною програмою Україна отримає 2,2 млрд доларів, повідомив голова міністерства фінансів Сергій Марченко.

"Сподіваємося, що наступна Місія МВФ в Україні розпочне роботу вже найближчим часом. Ми продовжуємо втілювати структурні реформи. Ми бачимо прогрес у наших відносинах з МВФ", - переконаний міністр.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовляється про спеціальні права запозичень Міжнародного Валютного Фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути