вівторок, 08 лютого 2022 02:51

Місія МВФ повертається в Україну

Місія МВФ повертається в Україну
МВФ знову буде в Україні. Фото: Reuters

Мінфін очікує найближчим часом на місію МВФ в Україні.

За чинною програмою Україна отримає 2,2 млрд доларів, повідомив голова міністерства фінансів Сергій Марченко у Facebook.

"Сподіваємося, що наступна Місія МВФ в Україні розпочне роботу вже найближчим часом. Ми продовжуємо втілювати структурні реформи. Ми бачимо прогрес у наших відносинах із МВФ", - написав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запропонував Україні новий пакет фіндопомоги на €1,2 млрд

Незважаючи на те, що Мінфін має обмежений доступ до ринків зовнішніх запозичень, однак перевиконання планових показників дохідної частини (на понад 9 млрд грн) держбюджету дозволяє почуватися впевнено.

"Ми ведемо переговори з Казначейством США щодо можливості отримання Україною кредитних гарантій. І важливі не лише гроші, а й сигнал про їх надання, що зможе суттєво заспокоїти ринки", - додав міністр.

Україна в рамках оновленого меморандуму з Міжнародним валютним фондом за програмою Stand-by має завершити та оприлюднити аудит коштів Covid-фонду. Нацбанк за погодженням з Фондом схвалить план дій із зазначенням термінів підвищення професійних можливостей банківського нагляду, а Офіс генпрокурора оприлюднить піврічний звіт про результати кримінальних розглядів щодо колишніх власників, менеджерів та пов'язаних осіб збанкрутілих з 2014 року банків. У цьому звіті мають бути зазначені дані про кількість осіб, щодо яких було розслідувано та засуджено, а також розмір штрафів та відшкодування збитків.

Зараз ви читаєте новину «Місія МВФ повертається в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути