неділя, 09 липня 2017 07:25

Україна виграла у "Татнафти"

Україна виграла у "Татнафти"
Україна виграла суд у "Татнафти". Фото: РБК

Міністерство юстиції України виграло справу за позовом компанії "Татнафта" в арбітражному суді Москви, метою якого була конфіскація дипломатичного майна України в РФ.

Представники Мін'юсту подали в суд клопотання про припинення провадження за двома підставами: судового імунітету України відповідно до положень російського законодавства і відсутності "ефективної юрисдикції" Арбітражного суду Москви, повідомляє Дзеркало тижня.

Суд підтримав позицію Мін'юсту, визнавши, що Україна володіє судовим імунітетом у цій справі. Крім того, московський суд визнав, що він не має ефективної юрисдикції щодо цієї справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали українські товари, які найкраще продаються у Європі

Зазначене заявником українське майно в Москві використовується виключно в дипломатичних і культурних цілях, а, отже, захищене від можливості конфіскації відповідними міжнародними конвенціями, відзначили в Мін'юсті.

У травні 2008 року "Татнафта" ініціювала арбітражне провадження проти України, посилаючись на порушення Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про сприяння та взаємний захист інвестицій.

29 липня 2014 року арбітражний трибунал зобов'язав Україну виплатити 112 млн доларів і відсотки в якості компенсації за вищезгадану угоду.

У свою чергу Україна ініціювала процес його оскарження за місцем арбітражного розгляду - в Парижі. "Татнафта" звернулася із заявами про визнання і виконання арбітражного рішення в три іноземні юрисдикції: Російську Федерацію, Сполучені Штати Америки та Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла у "Татнафти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути