Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 02:19

Угорщина продовжить закупати російську нафту. Транзит буде відбуватися територією України - Bloomberg

Угорщина продовжить закупати російську нафту. Транзит буде відбуватися територією України - Bloomberg
Україна буде продовжувати транспортувати російський газ для Угорщини. Фото: Економічна правда

Угорська енергетична компанія MOL досягла угоди, яка забезпечить продовження транзиту російської сирої нафти по трубопроводу, що проходить через Україну.

Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти по трубопроводу "Дружба", який з'єднує Росію та Угорщину через Україну, сказав виконавчий віце-президент MOL Downstream Габріель Сабо, повідомляє Bloomberg.

При цьому яка компанія чи компанії забезпечуватимуть поставки, не уточнюється.

Згідно з угодою MOL, яка контролює нафтопереробні заводи в Угорщині та Словаччині, перебрала на себе постачання сирої нафти на білорусько-українському кордоні з 9 вересня. Раніше РФ відповідала за транспортування сирої нафти до місць в Угорщині та Словаччині поблизу кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС звернувся до Угорщини та Словаччини щодо російської нафти

Оголошення від будапештської компанії було зроблено після того, як Україна фактично заборонила ПАТ "Лукойл" продовжувати використовувати її як транзитну країну у відповідь на вторгнення Росії.

"Угорщина та Словаччина є країнами, які не мають виходу до моря, і отримали тимчасові виключення з енергетичних санкцій Європейського Союзу щодо Росії. Після того, як Україна посилила санкції проти Лукойлу в липні, Угорщина та Словаччина отримували сиру нафту через таких виробників, як ПАТ "Татнафта", - нагадує видання.

Україна виконуватиме свої зобов'язання з транзиту російської нафти до Європи у повному обсязі до завершення дії контрактів.

Транзит нафти в Європу продовжиться до кінця 2029-го року, заявив радник офісу президента України Михайло Подоляк.

Він додав, що Україна підтримує Єврокомісію у прагненні диверсифікувати постачання нафти для деяких країн регіону, щоб зменшити або повністю прибрати присутність російської нафти.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина продовжить закупати російську нафту. Транзит буде відбуватися територією України - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути