Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 17:51

В Офісі президента зробили заяву щодо зупинки транзиту російської нафти до Європи

В Офісі президента зробили заяву щодо зупинки транзиту російської нафти до Європи
Раніше в ОП заявили, що окрім газу, з січня 2025 року територією України припиниться транзит російської нафти через нафтопровід "Дружба". Фото: росЗМІ

Україна виконуватиме свої зобов'язання з транзиту російської нафти до Європи у повному обсязі до завершення дії контрактів.

Відтак, наша країна продовжуватиме транзит нафти в Європу до кінця 2029-го року. Про це заявив радник офісу президента України Михайло Подоляк, пише "Ми - Україна".

"При цьому Україна виконувала та виконуватиме свої контрактні зобов'язання у повному обсязі до передбаченої дати завершення дії таких контрактів. Бо це стосується наших двосторонніх відносин із європейськими країнами", - наголосив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС звернувся до Угорщини та Словаччини щодо російської нафти

Водночас він додав, що Україна підтримує Єврокомісію у прагненні диверсифікувати постачання нафти для деяких країн регіону, щоб зменшити або повністю прибрати присутність російської нафти.

Раніше Подоляк заявив, що окрім газу, з січня 2025 року територією України припиниться транзит російської нафти через нафтопровід "Дружба".

Унаслідок вибуху на Омському нафтопереробному заводі вийшла з ладу одна з двох найбільших установок первинної переробки нафти.

Пожежа зачепила установку первинної переробки нафти АВТ-11. Інша первинна установка АВТ-10 уже простоювала через пожежу на початку серпня, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента зробили заяву щодо зупинки транзиту російської нафти до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути