четвер, 12 вересня 2013 19:48

У ЗВТ з Європою Україні краще відмовитися від захисту своїх виробників - економіст

У ЗВТ з Європою Україні краще відмовитися від захисту своїх виробників - економіст
Володимир Дубровський Фото: ceoclub.com.ua

Угода про вільну торгівлю з ЄС, яка передбачена договором про асоціацію, слід розглядати як можливість виробляти товари і вільно продавати їх на європейському ринку, як спосіб заробити гроші. Особливо якщо влада не буде притискати бізнес всередині країни. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив старший консультант Київської школи економіки Володимир Дубровський.

"Українські бізнесмени остерігаються відкритої здорової конкуренції з боку іноземних товарів. У будь-якому разі, прогресивна частина українського бізнесу, яка розвивається, опікується стандартами, виступає за те, щоби угода була підписана. І готова використати всі можливості, які їй відкриваються - це величезний європейський ринок, який працює за правилами", - переконаний Дубровський.

На його думку, преференції для України як нового члена ЗВТ будуть лише шкодити. Що стосується внутрішнього ринку, то чим скоріше Україна відмовиться від будь-якого захисту виробників, тим краще буде споживачам і нашій економіці в цілому.

"Щодо зовнішніх ринків фахові люди, які ведуть зараз переговори від імені України, гадаю, використають усі можливості домовитися, щоб захист був ширший. Утім, треба не дивитися на ситуацію так: якщо наші чиновники пролобіюють захист когось із наших виробників якимись митами, то так само можуть зробити і в інших країнах, щоб не пустити туди наш товар. Якщо буде діяти практика такого захисту, то саме поняття "зона вільної торгівлі" втрачає сенс", - вважає економіст.

Зараз ви читаєте новину «У ЗВТ з Європою Україні краще відмовитися від захисту своїх виробників - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути