середа, 11 вересня 2013 19:56

Якщо Угода про асоціацію не буде підписана, то варіантів звільнення Тимошенко не буде взагалі - "свободівець"

Якщо Угода про асоціацію не буде підписана, то варіантів звільнення Тимошенко не буде взагалі - "свободівець"
Руслан Кошулиньский. Фото: svoboda.org.ua

Заступник голови Верховної Ради України , заступник голови ВО "Свобода " Руслан Кошулинський сумнівається , що до вільнюського саміту питання декриміналізації статей Кримінального кодексу , за якими засуджена екс -прем'єр Юлія Тимошенко , буде винесено в сесійну залу на голосування.

" У парламенті зареєстровано законопроект про декриміналізацію статей 365 і 366 Кримінального кодексу України , але я вважаю , що це питання виникне вже ближче до президентської виборчої кампанії , а не до вільнюському саміту . З точки зору політичної доцільності , звичайно ж , було б правильно прийняти це рішення , але , на жаль , я не впевнений , що до саміту це питання буде внесено до сесійної зали " , - сказав Р.Кошулинський в ексклюзивному інтерв'ю агентству " Інтерфакс- Україна " , відповідаючи на запитання , чи буде вирішено питання звільнення екс -прем'єра Ю.Тимошенко до проведення саміту у Вільнюсі , на якому розглядатиметься підписання Угоди про асоціацію Україна -ЄС.

При цьому Р.Кошулинський нагадав , що депутати опозиційних фракцій " Батьківщина" , "УДАР" і "Свобода" подавали різні варіанти законопроекту про декриміналізацію відповідних статей Кримінального кодексу , які давали можливість законним способом звільнити Ю.Тимошенко.

У той же час , він додав , що всі зусилля в цьому напрямку і партії " Батьківщина" , і опозиції в цілому без підтримки європейської спільноти не матимуть успіху.

Відповідаючи на уточнююче питання , чи може незвільнення Ю.Тимошенко завадити підписанню Угоди про асоціацію , Р.Кошулинський нагадав , що сама екс -прем'єр заявила , що її висновок не повинен стати приводом не підписувати цю Угоду .

" З прагматичної точки зору , в разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС , можна вважати , що половину справи по звільненню Юлії Тимошенко буде зроблено. Якщо ж угода не буде підписана , тоді варіантів її звільнення не буде взагалі " , - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Угода про асоціацію не буде підписана, то варіантів звільнення Тимошенко не буде взагалі - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути