Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2013 21:43

Угода про асоціацію між Україною та ЄС перебуває під загрозою - Freedom House

Угода про асоціацію між Україною та ЄС перебуває під загрозою - Freedom House
Фото: wz.lviv.ua

Угода про асоціацію між Україною та ЄС перебуває під загрозою через відсутність політичної волі в української влади виконати критерії, визначені Радою ЄС як необхідні для підписання цього документа.

Про це йдеться в доповіді Freedom House Країни перехідного періоду 2013: Авторитарна агресія і тиск режиму суворої економії.

"Політично вмотивована справа проти Юлії Тимошенко, яка, безсумнівно, є упередженою з юридичної точки зору, та інші свідчення загальних антидемократичних тенденцій зашкодили відносинам Януковича зі США і Європою і перешкодили підписанню Угоди про асоціацію з ЄС", - йдеться в доповіді.

У зв'язку з цим Freedom House звертає увагу на концентрацію влади в руках Президента Януковича і його сім'ї, зловживання правосуддям в політичних цілях, парламентські вибори 2012 року, які були визнані світовою спільнотою як крок назад від демократії, тиск на ЗМІ, корупції тощо.

Окрема частина доповіді присвячена справам проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Справи проти Тимошенко і Луценка продовжують шкодити політичним відносинам всередині країни і негативно впливають на міжнародну оцінку системи правосуддя в Україні. Вердикт цим двом політикам визнаний міжнародним співтовариством як політично мотивований, а судові процеси проти них не відповідають міжнародним демократичним стандартам", - зазначає Freedom House.

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію між Україною та ЄС перебуває під загрозою - Freedom House». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути