субота, 13 липня 2019 21:10

У яких містах найбільше заробляють

У яких містах найбільше заробляють
В Україні найбільше заробляють у Києві та області, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі. Фото: Корреспондент.net

Українці економлять на найнеобхіднішому - ліках, продуктах, одязі. Понад 3 млн домогосподарств не можуть самостійно оплатити комунальні послуги, розповів Gazeta.ua фінансовий експерт Олексій Кущ.

"У 2017-2018-х реальні доходи громадян зросли на 10-15%. Цьогоріч темпи сповільнилися до 7%. До того ж у нас неоднорідна структура доходів громадян. Зарплата становить приблизно 50% всіх заробітків. Соціальна державна допомога, пенсії, стипендії - 35", - пояснює фінансист.

За його словами, минулі роки людям вдавалося заощаджувати 1-2% від доходів. Зараз вони активно витрачають гроші, які зекономили раніше.

"Частина українців їде працювати за кордон. Додому фактично пересилають 7-8 мільярдів доларів. Це тільки 10% від усіх витрат та доходів українців. Торік останні становили близько 2,5 трильйонів гривень. Тому переоцінювати роль грошей від трудових мігрантів не варто", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки дітей у світі живе у злиднях - шокуюча цифра

В Україні найбільше заробляють у Києві та області, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі. Найменше - у малонаселених аграрних регіонах. Наприклад, Чернігівська обл.

"На Заході доходи теж не великі. Офіційна статистика не враховує гроші заробітчан. Водночас у регіоні мешканці називають свої доходи середніми. Адже звикли розраховувати на власні сили - займаються підприємництвом чи їдуть працювати за кордон. У промислових районах на Сході України люди скаржаться на низькі доходи. Вони звикли все життя працювати на одній роботі та отримувати допомогу від держави", - підсумовує Олексій Кущ.

Понад 90% українців економлять. Найбільше заощаджують на відпочинку, одязі, продуктах і комунальних послугах, свідчать результати дослідження Research&Branding Group. Люди похилого віку не поспішають витрачати гроші на лікування та медикаменти. Ті, кому грошей вистачає тільки на їжу, рідко купують взуття та одяг.

Зараз ви читаєте новину «У яких містах найбільше заробляють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути