вівторок, 14 травня 2019 15:08

У Верховній Раді готують пільги для власників євроблях

У Верховній Раді готують пільги для власників євроблях
Для водіїв авто на іноземній реєстрації готують пільги. Фото: epravda.com.ua

У комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики можуть підготувати певні пільги при розмитненні авто на іноземній реєстрації.

"У комітеті задумалися, як допомогти тим, хто не має реальної можливості розмитнити автомобіль при тому, що авто вкрай необхідно. З цього питання почалися консультації з експертним середовищем. Це повинен бути підзаконний акт, розроблений ДФС, погоджений Міністерством фінансів і Міністерством соціальної політики", - зазначила глава комітету Ніна Южаніна, передає espreso.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні їздять понад 260 тис. "прострочених" євроблях

У той же час вона висловила сумнів у продовженні пільгового періоду розмитнення євроблях. Він тривав протягом 3 місяців до 22 лютого 2019-го. У цей час власники євроблях могли отримати українські номери, заплативши половину стандартного акцизного збору.

Власники евроблях готуються незабаром влаштувати масові акції протесту в Києві. Активісти вимагають продовжити перехідний період і переглянути формулу розрахунку вартості розмитнення іноземних автомобілів. З 24 травня управління нерозмитненим автомобілем на європейських номерах стане незаконним.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді готують пільги для власників євроблях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути