вівторок, 28 липня 2020 13:20

"У школах працюють багато пенсіонерів": в уряді звернули увагу на проблеми вчителів

"У школах працюють багато пенсіонерів": в уряді звернули увагу на проблеми вчителів
З вересня зарплати вчителів не зміняться. Фото: pixabay.com

Через низьку пенсію у школах працює велика кількість пенсіонерів. Це створює кадрові проблеми в державі, уникнути яких можна завдяки створенню комплексної державної програми.

"Якщо підуть вчителі пенсійного віку, то можна було би підвищити зарплати молодим педагогам. Шляхом оптимізації процесів ми можемо підвищити виплати тим працівникам, які ефективно працюють", - розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

З вересня зарплати вчителів не зміняться, повідомив Єрмоличев "Главкому".

"Проблема в тому, що в нас бюджетний і навчальний роки не збігаються. Тому, відповідно, з 1 вересня нічого не зміниться, бо бюджет розрахований з 1 січня по 31 грудня. Якщо ухвалять рішення про підвищення мінімальних зарплат, це стосуватиметься всіх бюджетників, у тому числі вчителів", - каже замміністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімальна зарплата може бути вище за п'ять тисяч гривень

Проте питання оптимізації навчального процесу залишається відкритим, бо єдиного плану для всіх освітніх закладів немає. Кожні район, місто та ОТГ специфічні.

"Як оптимізувати мережу у Верховинському районі? Там не можна зробити дороги, не можна запустити шкільний автобус. А є, наприклад, Чернігівщина, де від села до села 50 км. Можна оптимізувати тут? Ти ж не возитимеш дітей за 50 км. Ось чому великі кошти йдуть на освіту", - резюмував Єрмоличев.

1 вересня у школи зможуть піти діти з тих регіонів, які відповідають критеріям МОЗ. Навчальні заклади не відкриють тільки в регіонах "червоної" зони, повідомила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Зараз ви читаєте новину «"У школах працюють багато пенсіонерів": в уряді звернули увагу на проблеми вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути