вівторок, 19 червня 2018 14:11

У Нафтогазі пояснили, скільки грошей заборгував Газпром українцям

У Нафтогазі пояснили, скільки грошей заборгував Газпром українцям
Українські сім'ї вже отримали 3,8 тис. грн від Газпрому. Ці гроші покрили борг за газ. Фото: УНІАН

Російський Газпром після рішення Стокгольмського арбітражу на користь Нафтогазу винен кожній українській родині понад 4,4 тис. грн.

"За рішенням арбітражу, кожна українська родина вже отримала 3,8 тисячі гривень від Газпрому у вигляді газу. Ці гроші вирахували з понад вісьми тисяч гривень боргу Газпрому. Українські родини більше нічого не мають платити, а російська компанія винна кожній українській родині понад 4,4 тисяч гривень", - написав у Facebook комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про помилку Нафтогазу в Стокгольмському арбітражі

За його словами, Газпром нечесним шляхом намагається не виплачувати борг.

"Російська компанія досягнула призупинення примусового стягнення. Ми домагатимемося покарання за нечесні дії. Змусимо Газпром заплатити борг у повному обсязі і відшкодувати всі пов'язані з цим витрати", - додав він.

У Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2". 5 червня голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ "Газпром" в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній. Водночас Апеляційний суд округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між Газпромом і Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу. У Газпромі повідомили, що рішення суду позбавляє НАК "Нафтогаз" підстав для спроб арешту активів російської компанії за кордоном.

18 червня Нафтогаз направив подання до апеляційного суду округу Свеа з метою розблокувати процедуру примусового стягнення $2,6 млрд боргу з російської компанії в рамках виконання рішення Стокгольму.

Зараз ви читаєте новину «У Нафтогазі пояснили, скільки грошей заборгував Газпром українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути