четвер, 22 вересня 2011 11:02

У Митному союзі готові миттєво надати Україні статус спостерігача

У Митному союзі готові миттєво надати Україні статус спостерігача

Україна поки не виявляла бажання брати участь у статусі спостерігача в роботі Митного союзу (РФ, Білорусь, Казахстан), проте в Росії готові максимально швидко надати Києву такий статус, якщо надійде відповідний запит.

Про це заявив глава Федеральної митної служби РФ Андрій Бельянінов.

"Поки Україна не заявляла про те, щоб працювати в Митному союзі в якості спостерігача. Але якщо Україна виявить бажання, ми будемо працювати дуже злагоджено. У нас добрі робочі стосунки з главою української митниці, і ми можемо вирішити це питання дуже швидко", - сказав він у четвер журналістам у Мінську.

Глава ФМС також зазначив, що його відомство активно співпрацює з митною службою Білорусі в рамках Союзної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розповів, чому для України Митний союз вигідніший за єврозону

Бельянінов підкреслив, що сьогодні митна інфраструктура, побудована на білоруській ділянці зовнішнього кордону Митсоюзу, відповідає найвищим вимогам.

"Якщо дивитися на інфраструктуру, то вона в дуже гарному стані.Те, що сьогодні немає загального бюджету для її розвитку, в тому числі і в рамках Митного союзу, це питання політичне, але ми до цього готові", - сказав голова ФМС Росії.

Він додав, що нині співробітники митних служб пішли з внутрішніх кордонів своїх держав і зараз працюють тільки на зовнішньому контурі ТЗ.

"Внутрішніх кордонів немає, були деякі переживання і побоювання. Зараз митники пішли з внутрішніх кордонів, і є цифри, які дозволяють визначити ефективність роботи Митного союзу", - сказав Бельянінов.

Зараз ви читаєте новину «У Митному союзі готові миттєво надати Україні статус спостерігача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути