пʼятниця, 16 вересня 2011 16:13

Путін розповів, чому для України Митний союз вигідніший за єврозону

Путін розповів, чому для України Митний союз вигідніший за єврозону

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія не чинитиме тиск на Україну з питання її вступу до Митного союзу, але висловив упевненість, що переваг від такого кроку буде значно більше, ніж від курсу Києва на євроінтеграцію.

"Ми тільки що говорили про проблеми єврозони. Мені важко собі уявити, що в цих умовах Україна буде приєднуватися до єврозоні. Це абсолютно нереальні речі", - сказав Путін на інвестиційному форумі Сочі-2011, коментуючи повідомлення про відмову президента України прийняти пропозицію вступити до Митного союзу.

Як зазначив Путін, ця заява "носить скоріше політико-емоційний характер".

Він заявив, що не бачив заяву Віктора Януковича про відмову Україні вступити до Митного союзу. При цьому він підкреслив, що "остаточні рішення завжди приймаються народом тієї чи іншої країни в ході відкритої дискусії, проведення передбачених законодавством країни певних процедур для прийняття рішень доленосного характеру".

"Безумовно, це завжди суверенний вибір країни - куди рухатися, до яких об'єднань приєднуватися", - сказав Путін.

На думку прем'єра РФ, в нинішніх економічних умовах в Євросоюзі євроінтеграція можлива для України тільки як стратегія. "Але і тут виникають питання економічної доцільності: що вигідніше. Це повинні визначити наші українські друзі і колеги: прагнути до єврозони або використовувати переваги, пов'язані з величезною кооперацією між цілими галузями економіки України і Росії", - заявив Путін.

Він підкреслив, що на користь інтеграції України до Митного союзу каже "величезний пласт факторів, який, безумовно, забезпечував би більшу конкурентоспроможність української, російської, і всіх учасників Митного союзу, економік".

"Мені здається, що думки, направленні в іншу сторону, носять скоріше політико-емоційний характер. А якщо подивитися на реалії, то стане ясно, що вигод у Митному союзі більше", - вважає Путін.

"Ми, звичайно, не можемо і не будемо нічого нав'язувати нікому з наших партнерів. Це повинен бути в кінцевому результаті їх усвідомлений вибір", - підкреслив Путін.

Путін висловив надію на те, що в ході майбутнього візиту Януковича до РФ (24 вересня) "вдасться з ним подискутувати не тільки як із сусідом, але і як з другом".

Зараз ви читаєте новину «Путін розповів, чому для України Митний союз вигідніший за єврозону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути