середа, 08 квітня 2020 15:53

"У людей безвихідь": до чого призведе подовження карантину

"У людей безвихідь": до чого призведе подовження карантину
Тривалий карантин нашкодить Україні. Фото: pixabay.com

Тривалий карантин матиме катастрофічні наслідки для України, зокрема її економіки.

Економіст Володимир Дубровський в коментарі Gazeta.ua порівняв кризу, що насувається, із становищем нашої країни в 1990-х.

"Боюся, наслідки будуть катастрофічними, навіть гіршими, ніж від пандемії. 30% підприємств уже припинили роботу. За масштабами цю кризу можна порівняти із падінням в 1990-х. Економіка завалиться і потребуватиме тривалого відновлення. Найбільше постраждає малий та середній бізнес. У людей безвихідь. Не виживе і частина великого, проте там хоч є якась подушка безпеки.Треба проіснувати і простим українцям. Швидше за все, їм не буде навіть де взяти кредит. Тут хорошим варіантом є овердрафт за зарплатними проєктами. Відсотки від такого кредиту має покрити держава, а решту позиченої суми - кожен самостійно. Та хто знає, чи знайдеться комерційний кредитор, який на таке піде. Для нього це означає просто викинуті кошти", - вказує Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль сказав, коли послаблять карантин

Натомість політолог Валентин Гладких переконує, що карантин та його можливе подовження - це необхідність для України.

"Хочемо чи не хочемо, а можуть скластися такі обставини, що уряд змушений буде продовжувати карантин. Така перспектива цілком реальна. На це впливатиме лише прогресування пандемії. Важливо, щоб люди теж розуміли важливість обмежень і дотримувалися їх. Тоді все швидко закінчиться. Та, на жаль, на карантин чхають. Із таким ставленням хвороби не побороти. Зрозуміло, наслідки для України будуть негативні, але вибору немає. З іншого боку, криза відкриває багато проблем і змусить суспільство активізуватися, аби їх вирішити".

Лікар Євген Комаровський розкритикував ідею подовження карантину через епідемію. За його словами, що інтенсивніші будуть карантинні заходи, що довше буде обмежено авіаперельоти, заблоковано роботу транспорту і реальне спілкування між людьми, то довше буде активним коронавірус

Зараз ви читаєте новину «"У людей безвихідь": до чого призведе подовження карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути