четвер, 25 квітня 2013 11:48

У Королевської розповіли, кому підвищать пенсії з травня

У Королевської розповіли, кому підвищать пенсії з травня
Пенсію підвищать учасникам бойових дій та інвалідам ВВВ. Фото: ogo.ua

Мінімальний розмір пенсії учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали участь у Великій Вітчизняній Війні, які досягли 85-річного віку, з травня становитиме 2547 грн.

Про це розповів директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Микола Шамбір у ефірі Українського радіо.

"Усі учасники бойових дій, інваліди війни, які брали участь у Великій Вітчизняній Війні і які досягли 85-річного віку, з травня будуть отримувати пенсію не менше 2547 гривень. Це розмір, який раніше було встановлено для інвалідів І групи. Тепер навіть інваліди ІІ та ІІІ груп і учасники бойових дій отримають такий же розмір пенсії", - сказав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення з 1 березня розмірів пенсій у зв'язку зі зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні.

Документом визначено коефіцієнт збільшення середньомісячної заробітної плати за попередній рік - 1,0298, який відповідає 20% темпів зростання середньомісячної заробітної плати за 2012 рік у порівнянні з 2011 роком. Таким чином, громадяни отримають підвищення в розмірі від 35 до 135 грн.

Підвищення очікує на 348,72 тис. осіб і становитиме 35 грн при середній пенсії 2 227 грн, для "чорнобильців", які в середньому отримують 3 904 грн, - 116 грн, для військовослужбовців (середній розмір пенсії 2 613 грн) - 78 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Королевської розповіли, кому підвищать пенсії з травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути