Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 09:57

У Києві введуть нові білети: Наскільки подорожчає транспорт і як платитимемо

У Києві введуть нові білети: Наскільки подорожчає транспорт і як платитимемо
У столичному транспорті будуть введені два види квитків. Фото: skyscrapercity.com

Нова система оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті запрацює у Києві з 1 січня 2014 року.

Проект введення нових цін уже передали до Кабінету міністрів, пишуть "Вести".

Згідно з документом, будуть введені два види квитків: на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року). Мінімальна вартість поїздки становитиме 1,67 грн. Одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту, крім маршруток.

Квитки матимуть вигляд пластикових карт з чіпом, який реагує на турнікети в метро валідатори і в наземному транспорті, які планують встановити ближче до зими. Купити квитки можна буде на зупинках, а в переходах метро з'являться спеціальні термінали, де можна буде купити або поповнити картки.

З допомогою разового проїзного квитка можна буде зробити кілька поїздок в наземному муніципальному транспорті та одну поїздку в метро. Але при цьому потрібно буде вкластися в 75 хвилин. Відлік часу починається, коли квиток буде прикладений до турнікету в метро або до валідатора в наземному транспорті. Якщо на 74-й хвилині встигнути увійти в автобус або метро і прикласти картку, то можна їхати далі, не купуючи новий квиток. Коли термін дії квитка закінчується, то валідатор або турнікет вам про це повідомить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на СТБ кажуть: "В прямому етері бльок новин з Европи"

При пересадці в одному виді транспорту проїзд коштуватиме 2,5 грн, а при двох - 1,67 грн.

Це будуть проїзні квитки на 10, 20, 30...100 поїздок у кожному муніципальному транспорті, які можна використовувати протягом 365 днів. Приклавши такий квиток до турнікету, можна побачити, скільки поїздок залишилося. Валідатор видасть чек, де вкаже, скільки разів ви ще можете проїхати. У цьому разі рахунок йде на поїздки. По закінченні кількості поїздок потрібно буде купити новий квиток.

При покупці квитка на 10 поїздок, проїзд в одному виді транспорту обійдеться в 3,50 грн, а при купівлі 100 поїздок - всього 3,05 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина України "плакала" від цієї новини – Бригинець про "покращення" від Януковича

При покупці квитка квиток з необмеженою кількістю поїздок на місяць, три місяці або на рік у пункті продажу вас сфотографують і вже через кілька хвилин видадуть ваш проїзний з фото, так що ви не зможете передати його комусь іншому. Після закінчення терміну квиток можна буде поповнити через термінал (30, 90 або 365 днів).

Одна поїздка для володарів місячного квитка обійдеться всього в 2,16 грн, а для тих, хто купив відразу на рік - лише 1,70 грн.

Цей квиток, дає право проїзду без обмеження кількості поїздок на день, три дні або сім днів на будь-якому транспорті. Відлік часу (24 години, 72 години, 168 годин) починається в момент першого використання.

Тим, хто не користується громадським транспортом, але в один день потрібно багато їздити по Києву, або туристам. З квитком на сім днів доба їзди обійдеться всього в 19,28 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві введуть нові білети: Наскільки подорожчає транспорт і як платитимемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути