понеділок, 25 червня 2012 10:35

У ДПС розповіли, наскільки легше житиме бізнес з новим Податковим кодексом

У ДПС розповіли, наскільки легше житиме бізнес з новим Податковим кодексом
Зміни до Податкового кодексу значно полегшать діяльність суб'єктів малого та середнього бізнесу, кажуть в ДПС. Фото: nter.net.ua

Зміни до Податкового кодексу значно полегшать діяльність суб'єктів малого та середнього бізнесу.

Так вважають у Державній податковій службі (ДПС), повідомила прес-служба відомства.

"В законі враховані пропозиції податкової служби, що суттєво спрощують процедури адміністрування податків та прибирають бюрократичні перешкоди для підприємців", - зазначив голова ДПС Олександр Клименко.

Як зауважили у відомстві, зміни до Податкового кодексу дадуть змогу платнику єдиного податку змінювати ставку оподаткування "на пониження", тоді як в первинному варіанті спрощеної системи дозволявся тільки перехід до вищої категорії.

"Крім того, адаптаційний період для підприємців подовжено - до кінця 2012 року до платників єдиного податку не застосовуватимуть жодних штрафних санкцій. Податкова служба рекомендує платникам використати цей час на глибинне вивчення особливостей спрощеної системи оподаткування, аби і в майбутньому до них не було претензій", - йдеться у повідомленні Податкової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав на 2 копійки, курс долара майже не змінився

У ДПС підкреслили, що згідно з прийнятими змінами, добровільна реєстрація платником ПДВ більше не передбачає дотримання спеціальних умов щодо розміру статутного капіталу або вартості активів у розмірі 300 тис. грн, необхідність здійснення поставки товарів/послуг платниками ПДВ протягом 12 календарних місяців в обсягах не менше 50% від оподатковуваних операцій. Крім того, скорочено терміни видачі свідоцтва платника ПДВ з 10 до 5 календарних днів.

"Спрощена процедура реєстрації платником ПДВ у нас запрацювала з лютого поточного року. З цього часу ми видали понад 19 тисяч свідоцтв платника податку на додану вартість. На сьогодні за прискореною методикою обробляються понад 94% заяв про реєстрацію. Тобто, переважну більшість підприємств ми вже зараз реєструємо в термін до шести днів", - нагадав Клименко.

Податківці кажуть, що обмежили себе - нові процесуальні норми дещо зменшують повноваження ДПС під час проведення перевірок. Наприклад, згідно із змінами до законодавства, зауваження до акта перевірки платник податків може подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації, незалежно від того, яка податкова його перевіряла. Ця ж податкова і буде реагувати на зауваження платника. Ця норма спрощує процедуру оскарження акта перевірки, а також скорочує час, який на неї витрачає платник.

Зараз ви читаєте новину «У ДПС розповіли, наскільки легше житиме бізнес з новим Податковим кодексом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути