вівторок, 18 жовтня 2011 17:30

У Держстаті розповіли, які харчі подорожчали найбільше

У Держстаті розповіли, які харчі подорожчали найбільше

Зростання інфляції на січень-вересень 2011 року становить 4,2%. Минулого року це показник становив 7,4%.

Про це на сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови Державної служби статистики Вадим Піщейко, передав кореспондент Gazeta.ua.

За його даними, найбільше зросли в ціні олія та хліб - на 14,5% та 12,4% відповідно. Водночас овочі та яйця подешевшали на 40,3% та 18,1% відповідно, зазначив чиновник.

Як розповів чиновник, плата за електроенергію зросла на 22,9%, за квартиру - на 17,6%, гарячу воду та опалення - 13,8%.

Піщейко розповів, що відбулося подорожчання проїзду у громадському транспорті на 19,5%, переважно за рахунок зростання цін на паливо і мастила на 30,6%.

У той же час, за його словами, середньомісячна номінальна заробітна плата збільшилася на 18,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄБРР прогнозує гальмування української економіки

"Найвищу заробітну платню у січні-серпні отримали працівники Києва та Київської області, а також регіонів, де сконцентровані підприємства гірничо-металургнійного комплексу, тобто Донецької, Дніпропетровської та Луганської областей", - сказав він.

Піщейко також навів дані, згідно з якими, найнижчі показники у зарплаті - на 24,3%-29,1% менше за середній рівень - були у Тернопільській, Херсонській , Чернівецькій, Чернігівській та Волинській областях.

За словами чиновника, індекс реальної заробітної плати за 8 місяців 2011 року порівняно з відповідним періодом минулого року становив 107,7%.

"Експорт товарів становив 44 мільярдів доларів США, імпорт - 52,1 мільярд. Порівняно з минулим роком експорт збільшився на 39,4%, імпорт - на  44,6%. Найбільші експорті поставки були до Російської Федерації, це 22,9% від загального обсягу, 5,9% - до Туреччини, 5% - Італії. Основу експорту становили чорні метали -28,3% від загального обсягу", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Держстаті розповіли, які харчі подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути