пʼятниця, 29 квітня 2011 13:54

У Бойка дозволили продавати бензин А-95 ще дорожче

У Бойка дозволили продавати бензин А-95 ще дорожче

Експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля рекомендувала трейдерам нафтопродуктів дотримуватись нового цінового коридору - не вище 10,0 грн за літр бензину марки А-95 та 9,6 грн. за літр дизельного пального.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Головуючий на засіданні Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко закликав нафтотрейдерів з розумінням ставитися до виконання рекомендацій ЕАГ, наголосивши на тому, що уряд виконав свою обіцянку і знизив ставки акцизного збору на нафтопродукти.

Учасники домовилися провести наступне засідання експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості у середині травня 2011 року.

Як раніше заявляв Бойко, ситуація, що склалася на ринку нафтопродуктів, вимагає від усіх учасників зваженого підходу до ціноутворення на пальне.

"Ми уважно спостерігаємо за ціновою ситуацією на нафтових ринках. Сьогодні країни світу вживають заходів для стабілізації цін на пальне та недопущення проявів недобросовісної конкуренції на ринку. Бувають у держави складні часи, сьогодні настав момент, коли не можна використовувати ситуацію із світовим зростанням цін на нафту для того, щоб отримувати надприбутки, заробляючи на громадянах України", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Міненерговугілля рекомендувало 14 квітня дотримуватися верхньої межі цінового коридору в 9,95 грн на бензин А-95 та 9,45 грн на дизельне пальне; 6 квітня - 9,85 грн/л на бензин марки А-95, і 9,35 грн/л на дизельне паливо, підвищивши ціновий коридор на 0,1 грн - з 9, 75 грн/л на бензин А-95 і 9,25 грн/л на дизельне паливо.

Зараз ви читаєте новину «У Бойка дозволили продавати бензин А-95 ще дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути