Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2011 22:20

Бензин марки А-95 отримав новий ціновий коридор

Бензин марки А-95 отримав новий ціновий коридор

Сьогодні, 14 квітня, експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при уряді встановила ціновий коридор не вище 9,95 грн за літр на бензин марки А-95 і 9,45 грн за літр на дизельне паливо.

Експертно-аналітична група сьогодні провела чергове засідання, на якому розглянула ситуацію на українському ринку палива.

Так, головуючий на засіданні ЕАГ міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко підкреслив, що уряд прийняв безпрецедентні заходи для стабілізації вітчизняного ринку, знизивши акцизи на бензин марки А-95 - на 50 євро / тонна і на дизельне паливо - 30 євро / тонна.

Чиновник підкреслив, що завдяки цим заходам ціни на нафтопродукти повинні стабілізуватися.

"Ми не просто рекомендуємо певні ціни, а надаємо економічно обґрунтований рівень вартості пального. Підкріплюємо його зниженням податкового навантаження. Тому розраховуємо, що реакція гравців ринку буде відповідною", - зазначив він.

Зі свого боку, учасники засідання експертно-аналітичної групи рекомендували встановити верхню межу цінового коридору на нафтопродукти не вище 9,95 грн за літр на бензин марки А-95, і 9,45 грн за літр на дизельне паливо.

Також повідомляється, що в ході засідання ЕАГ його учасники відзначили, що зниження вартості нафти у світі, яке спостерігалося протягом декількох останніх днів, буде сприяти стабілізації цін на ринку палива в Україну.

Як повідомлялось раніше, в Україні продають 20% пального низької якості.

Зараз ви читаєте новину «Бензин марки А-95 отримав новий ціновий коридор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути