середа, 20 квітня 2011 11:19

У Азарова хочуть обкладати секонд-хенд митом так само, як фрукти

У Азарова хочуть обкладати секонд-хенд митом так само, як фрукти

Уряд знайшов новий спосіб обмежити ввезення в Україну секонд-хенду, оскільки ідея заборонити його імпорт викликала масові протести.

Виходом із ситуації є запровадження entry price і обкладення товарів, імпортованих за цінами нижче entry price, більш високим ввізним митом, пише "Коммерсант-Україна" в публікації "Притриманий одяг".

"Цей принцип використовується ЄС при імпорті фруктів, а значить, не розходиться з нормами СОТ", - зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П'ятницький.

За його підрахунками, 2010 року продукція ввозилася в середньому по 0,4 долара / кг, а в роздробі коштувала 10-15 грн / кг, що створює проблеми для українських виробників.

Заступник міністра уточнив, що поки мінімальна ставка на ввезення секонд-хенду не затверджена. Обговорюється можливість введення окремих мінімальних цін для імпорту різних видів секонд-хенду.

Однак імпортери секонд-хенду попереджають, що застосування нових правил зробить їхню продукцію менш конкурентноздатною в порівнянні з "сірим" імпортом нового одягу.

"Подібні пропозиції вже висувалися в першій редакції Податкового кодексу, коли пропонувалося вважати секонд-хенд поштучно. Але це неможливо, це просто вбило б галузь. Нинішня ініціатива не така радикальна. Теоретично її можна здійснити, але це значно підвищить вартість нашої продукції і вдарить по громадянах. Краще залишити секонд-хенд таким як є", - сказав президент Всеукраїнської асоціації дилерів одягу секонд-хенд Владислав Мясоєдов.?

Зараз ви читаєте новину «У Азарова хочуть обкладати секонд-хенд митом так само, як фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути